El Paello: la proposta que pretén revolucionar la manera en què mengem la paella

Una empresa valenciana redissenya el tradicional recipient de la paella i li dona una forma rectangular per a facilitar als comensals menjar-la sense plat

El Paello: la proposta que pretén revolucionar la manera en què mengem la paella / À Punt NTC

Encara que la paella i els ingredients que la conformen són motiu de defensa fèrria per als valencians i valencianes, aquesta continua evolucionant. L'empresa El Paello de Xest (Foia de Bunyol) ha ideat una nova manera amb la qual preparar i servir la paella que pretén revolucionar la tradició amb la qual els comensals mengen del mateix recipient.

El prototip, amb unes mesures de 160 cm de llarg per 44 cm d'ample i una profunditat similar a la paella tradicional de 6 cm, permet cuinar una paella per a unes 10 o 14 persones. L'accés de totes elles a la paella es presenta amb molta més facilitat gràcies a la seua forma allargada que ocupa tota la taula.

El material, idèntic al de la paella circular, permet cuinar-la de la mateixa manera i amb el mateix temps de cocció.

La passada primavera la Conselleria d'Educació va iniciar l'expedient per a declarar la paella com a bé d'interés cultural immaterial. En la resolució la Conselleria posa en valor la paella més allà del seu valor gastronòmic i destaca que el plat típic valencià és tot un “art d'unir i compartir”.

Per això el paello, asseguren els seus creadors, "ve a incidir en aquests valors i reinventa el disseny de la paella tradicional per a estendre la capacitat de la paella d'unir i compartir, de fomentar la convivència d'amics i familiars al voltant d'una taula per a menjar".

També et pot interessar

stats