Paella, orxata o cítrics: quin és el símbol gastronòmic valencià per excel·lència?

Tot i que no hi ha hagut unanimitat, un d'aquests productes icònics s'ha imposat, segons una enquesta realitzada per Electomanía

Tres dels productes més autòctons de la Comunitat Valenciana
Tres dels productes més autòctons de la Comunitat Valenciana

Els resultats d'una enquesta elaborada per Electomanía ho deixen clar: la paella és la reina de la gastronomia valenciana. Amb el 63,1% dels vots, el plat d'arròs se situa en primer lloc com a símbol gastronòmic valencià per excel·lència.

La segona posició l'ocupa l'orxata, amb un 19,6%, i els cítrics el tercer, amb el 17,3% dels vots. L'enquesta, d'àmbit autonòmic, ha registrat 865 vots obtinguts a través d'un formulari en línia aquest passat desembre. La mostra ha sigut estratificada i ponderada per edat, gènere, ubicació i nivell d'estudis i renda.

Una vegada resolta aquesta qüestió, el portal d'enquestes ja prepara la pròxima: conéixer quina és la millor festivitat per als valencians i valencianes. Les opcions que han proposat són la Magdalena, les Fogueres de Sant Joan, les Falles, el Misteri d'Elx, la Tomatina o els Moros i Cristians. Si en vols dir la teua, pots votar ací en el formulari que han obert, que també inclou preguntes sobre la intenció de vot en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals.

També et pot interessar

stats