El Pacte contra la Violència Gènere compleix dos anys amb el 82% de mesures executades

Les polítiques de lluita contra la violència de gènere s'han incrementat un 150% des de 2015 fins als 19,1 milions d'euros.

Mónica Oltra, durant la compareixença a les Corts
Mónica Oltra, durant la compareixença a les Corts / Corts

En els dos primers anys de vigència del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista s'ha executat un 82% de les mesures contemplades.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat aquestes dades durant la compareixença, a petició pròpia, en la comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI de les Corts.

La consellera ha agraït que el "relat compartit d'unitat política i comprensió ciutadana" ha permés reconéixer la violència contra les dones com un "conflicte social" i ha canviat l'atenció que es dona a les víctimes.

Al seu judici, la informació i la sensibilització són fonamentals per a canviar els paradigmes de la societat, ja que "és més fàcil canviar una llei que una mentalitat" col·lectiva. "Amb la unitat democràtica derrotarem al violència masclista", ha asseverat. 

Oltra també ha destacat el fet que les campanyes institucionals contra aquesta classe de violència han canviat el focus cap a l'agressor, per a crear un relat social nou i "trencar les barreres que invisibilitzaven la violència contra les dones".

Així mateix, la vicepresidenta ha dit que les polítiques de lluita contra la violència de gènere s'han incrementat un 150% des de 2015 fins als 19,1 milions d'euros.

També et pot interessar

stats