El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere multiplica per 13 les ajudes d’emergència

Representants de la societat civil participen en l’acte commemoratiu del segon aniversari, amb un repàs pels projectes que estaran en marxa fins al 2021.

Foto de portada: Representants polítics i de la societat civil, en l’acte de Castelló

El recent crim de Pontevedra ha entelat aquest matí el segon aniversari del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, però ha funcionat com un amplificador per a implicar tota la ciutadania en l’erradicació de la violència. “El pacte uneix la societat valenciana amb les víctimes i contra els agressors”, ha expressat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, que entre les diverses mesures destaca l’augment de les ajudes d’emergència dels 200 fins als 2.700 euros.

A la reunió de treball de Castelló estaven convocades les 63 associacions fundadores que van signar el setembre del 2017. En aquests dos anys, la xifra de participants ha augmentat i ja hi formen part més de 1.000 entitats i 12.000 persones s’hi han inscrit a títol individual. Oltra ha fet balanç d’aquests dos primers anys en què de les 293 mesures proposades, el 82% ja s’han fet efectives o estan en execució permanent. En la trobada s’han fixat dos nous objectius basats en la creació de dos nous grups de treball: un destinat a dissenyar la figura de l'acompanyant de víctimes de violència masclista amb diversitat funcional i un altre per a analitzar i perfilar l’estratègia valenciana contra la violència sexual. 

Així mateix, Oltra també ha explicat els “dos grans projectes de la legislatura”, la creació de la nova llei d’igualtat i la llei d'accessibilitat que contemplarà d’una manera especial els casos de les dones amb diversitat funcional víctimes de violència de gènere. Donar prioritat a les víctimes en la venda o lloguer de vivenda protegida, premis a les festes populars inclusives i ajudes a la contractació són altres de les iniciatives que ha llançat la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives des del 2017. “És un pacte viu, que té vocació de continuar creixent amb les aportacions de tota la societat”, ha destacat Oltra. 

També et pot interessar