El Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere condemna “els atacs masclistes” a l’alcaldessa de Paiporta

La Guàrdia Civil investiga el comandant de la localitat per unes gravacions en què presumptament insulta la primera edil

En imatge, la transcripció d'un dels audios atribuïts al comandant de la Guàrdia Civil de Paiporta
En imatge, la transcripció d'un dels audios atribuïts al comandant de la Guàrdia Civil de Paiporta / À Punt NTC

La comissió de seguiment del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista ha acordat per unanimitat condemnar “els atacs masclistes” a l’alcaldessa de la localitat valenciana de Paiporta, Isabel Martín.

Aquest pronunciament té lloc després de la publicació d’uns àudios, atribuïts al comandant de la Guàrdia Civil de la localitat, Eduardo Aranda, on presumptament afirma coses com “partir-li les cames” o alguna obscenitat. La Benemèrita ha obert una investigació interna pels fets i ha traslladat temporalment el caporal mentre continuen les perquisicions.

La comissió de seguiment del pacte, en el qual estan representades les 63 entitats, institucions, agents socials i partits polítics que la configuren, ha pres la decisió en la reunió per a preparar el calendari del tercer aniversari, que celebrarà al setembre, i per a fer el seguiment de les mesures acordades.

En el segon any del pacte es van proposar 293 mesures, de les quals hi ha 166 realitzades o en execució permanent, 74 que estan en procés i 53 pendents de desenvolupament. El nivell d’execució és del 82%, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

També et pot interessar

stats