El pacte valencià contra la violència de gènere compleix un any

Aquest dimarts es reuneixen a Alacant les 63 entitats signants per tal de fer-ne balanç.

Pacte valencià contra la violència de gènere
Pacte valencià contra la violència de gènere

Aquest dimarts té lloc a Alacant la reunió del primer aniversari del pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, en què les 63 entitats signants faran balanç del desplegament de les mesures i faran públiques les primeres conclusions.

L'objectiu d'aquest pacte, que ha impulsat la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, és eradicar la ‘‘xacra’’ que representa la violència contra les dones en totes les manifestacions socials.

El pacte s'estructura en cinc eixos, 21 objectius i 293 mesures que cal desplegar en els pròxims cinc anys. Algunes d'aquestes mesures ja estan en marxa, com ara equiparar la indemnització de les víctimes de crims masclistes amb les víctimes de terrorisme, però encara queden diverses mesures concretes per abordar.

Formen part d'aquest pacte les institucions valencianes, els partits polítics, les universitats, els mitjans de comunicació, intervinents de la justícia, forces i cossos de seguretat, entitats i diverses organitzacions de la societat civil. En total, més de 7.000 persones i 700 entitats ja s'han sumat al pacte a través del web del pacte valencià contra la violència de gènere i masclista.

També et pot interessar

stats