La denúncia del PACMA no impedeix que un menor torege a Xelva

La Conselleria d'Igualtat havia remés la petició del partit animalista a la Conselleria de Justícia, però la classe taurina s'ha dut a terme amb total normalitat

Imatge d'arxiu d'uns xiquets presenciant una correguda de bous
Imatge d'arxiu d'uns xiquets presenciant una correguda de bous / EFE

L'espectacle taurí que estava programat hui a Xelva (Serrans) amb classes pràctiques d'alumnes de diferents escoles taurines s'ha celebrat sense cap incident ni presència policial després que el PACMA en demanara la cancel·lació.

El partit animalista havia demanat públicament que la Direcció General de la Infància i Adolescència, que depén de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, impedira que l'esdeveniment es duguera a terme. La formació extraparlamentària assegurava que en el cartell apareixia, com a mínim, un participant menor d'edat, i ha recordat que l'actual llei de drets i garanties de la infància i adolescència restringeix tant l'assistència com la participació de menors de díhuit anys en activitats i espectacles de tauromàquia a la Comunitat Valenciana.

A pesar que la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Josefa Molero, ha remés a la Conselleria de Justícia la petició del PACMA, aquesta no ha arribat a temps i l'acte ha seguit avant, ja que segons fonts de l'organització taurina, tenien tots els documents en regla i amb el vistiplau per a celebrar l'acte.

La formació animalista havia denunciat que des de la Conselleria que dirigeix la també vicepresidenta Mónica Oltra “es mira cap a un altre costat” i no es persegueix el compliment de la llei, “i es permet que es pose en risc la integritat física dels menors quan toregen i el seu benestar emocional i mental en exposar-los a aquests actes violents”. Raquel Aguilar, coordinadora de Pacma a València, demana el compliment d'una llei vigent des de fa quasi tres anys, que incorpora la recomanació del Comité dels Drets de la Infància de l'ONU "per a previndre els efectes nocius per als xiquets de l'espectacle dels bous".

A més, el partit va presentar un informe jurídic a la Generalitat en què sol·licita mesures que garantisquen el compliment de la llei de la Generalitat de drets i garanties de la infància i adolescència. Des de Pacma emfasitzen que aquesta no és la primera vegada que denuncien l'incompliment d'aquesta llei.

També et pot interessar

stats