Pacma denuncia la presència de menors i persones borratxes en els bous de Godelleta

Responsables del partit animalista s'han "infiltrat" en els festejos "per a documentar el tracte a l'animal i l'ambient de la festa"

Bou embolat a les festes de Godelleta
Bou embolat a les festes de Godelleta / PACMA

El partit animalista Pacma ha denunciat aquest dilluns la presència de menors d'edat i de persones en estat d'embriaguesa a les quals, en lloc d’apartar-les, se les "incitava i animava" a participar en els festejos taurins de Godelleta (Foia de Bunyol) del passat divendres. Així ho han denunciat en un comunicat en el qual han assegurat que responsables de l'organització s'han "infiltrat" en els festejos "per a documentar el tracte a l'animal i l'ambient de la festa".

Des del partit han denunciat la presència "d’un important nombre de menors" que "fins i tot arriben a presenciar l'envestida d'un dels bous a un home d'avançada d'edat, que va poder alçar-se pel seu propi peu i l'estat de salut del qual es desconeix".

"Aquest tipus de festejos desentranyen escenaris lamentables en els quals l'alcohol i l'abús, combinats amb la curta edat de la majoria dels participants, ocasionen accidents en els quals els plats trencats els paguen tant els irresponsables que participen com, sobretot, els animals", ha lamentat la candidata a la presidència del govern espanyol i portaveu del partit, Yolanda Morales.

Segons el partit animalista, han pogut veure i gravar "com l'animal és trepitjat, temptat i se li estira la cua per a mantindre'l ancorat al pal durant l'embolat". "Al cap de pocs minuts, el bou envesteix amb força uns palets intentant llevar-se el ferro encés de la cornamenta, sense èxit", han explicat.

A més, tal com afirma Pacma, en el festeig hi havia "participants en estat d'embriaguesa" dins del circuit del bou i "en lloc de ser retirats per a salvaguardar la seua seguretat, aquests individus són incitats i animats per la multitud a arriscar la vida en acostar-se als bous fins i tot quan caminen trontollant".

Des del partit han condemnat aquestes pràctiques, així com el fet que siguen "desenvolupades en presència de xiquets, la vida dels quals es posa en perill", i han fet "una crida a les autoritats perquè deixen de permetre-les i finançar-les". "És anacrònic que l'Ajuntament de Godelleta, amb el PP al capdavant, antepose els interessos dels exaltats que secunden això al sentit comú", ha conclòs el president nacional de Pacma, Javier Luna.

També et pot interessar

stats