PACMA denuncia la caiguda d'un bou en un concurs d'emboladors a Orpesa

El partit polític documenta com l’animal cau a terra després de xocar contra un toril 

PACMA documenta com un bou cau a terra després de xocar contra un toril en un concurs d'emboladors a Orpesa
PACMA documenta com un bou cau a terra després de xocar contra un toril en un concurs d'emboladors a Orpesa / PACMA

El Partit Animalista amb el Medi Ambient (PACMA) ha denunciat aquest dilluns la caiguda d'un bou dijous, després de xocar contra un toril en el concurs nacional d’emboladors organitzat per la Penya Sense DNI Orpesa del Mar (Plana Alta), amb la col·laboració de l'Ajuntament, que l’anuncia al seu web com una de les activitats de l’estiu. “L'animal és tractat com un divertiment i pateix un gran dolor i confusió”, ha criticat la formació.

El partit ha denunciat amb imatges que “el bou ix a la plaça exhaust, amb clars signes de sofriment”, on després de ser alliberat “tracta de fugir fins que es queda sense forces”. És en aquest moment quan “es colpeja fortament contra el toril i arriba a caure a terra després del colp”, segons ha assenyalat el partit en un comunicat.

PACMA també ha assenyalat “la quantitat de menors d'edat” que es veuen a les graderies superiors de la plaça, testimoni de “com el bou és maltractat amb estirades de la cua, colps i moments de gran angoixa, amb el foc a les seues banyes, fins que cau a terra”.

El president de PACMA, Javier Luna, ha defés que “és inadmissible que any rere any el govern espanyol i els governs autonòmics permeten aquesta crueltat cap als animals”. “A Espanya se celebren més de 18.000 festejos taurins populars amb animals, dels quals la meitat s'organitzen a la Comunitat Valenciana”, ha subratllat la formació.

En aquesta línia, PACMA ha convocat al setembre la Missió Abolició a Madrid, la manifestació “més multitudinària” contra la tauromàquia a Espanya.

També et pot interessar

stats