El pacient de La Gomera té símptomes lleus i els repatriats ingressats a Madrid estan “sense indicis” del coronavirus

El responsable del Centre d’Alertes Sanitàries afirma que no hi ha “risc excessiu” per a la població.

El ministre de Sanitat, al centre, presideix la reunió del comité de seguiment del coronavirus
El ministre de Sanitat, al centre, presideix la reunió del comité de seguiment del coronavirus / Mariscal (Efe)

Estan bons de salut tant el pacient a qui han diagnosticat el coronavirus a La Gomera com la vintena de pacients aïllats en un hospital madrileny després de repatriar-los aquest divendres des de Wuhan (Xina). A més, el coronavirus no està generant un “risc excessiu per a la població”, segons ha expressat Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, depenent del Ministeri de Sanitat, aquest dissabte. 

Respecte al pacient que està a l’illa de La Gomera, a qui han diagnosticat el coronavirus després de contagiar-se a Alemanya, Simón ha declarat que està “sa”, de la mateixa manera que els altres cinc amics amb qui està en aïllament domiciliari. Segons Simó, presenta “una simptomatologia lleu” i que la resta de turistes no presenten cap símptoma. Per això, ara per ara, es descarta traslladar-los a cap hospital. 

En el cas del pacient que presenta el coronavirus, Fermando Simón ha detallat que se'n va contagiar després de tindre “un contacte molt pròxim” amb una persona amb qui va mantindre una reunió a Munic (Alemanya). En aquest sentit, el representant del Ministeri ha apuntat que el govern espanyol i l’alemany estan en contacte permanent per a fer un seguiment del cas. 

D’altra banda, quant als espanyols que van arribar aquest divendres a la nit des de Wuhan, Fernando Simón ha explicat que “están tots bé, sense indicis, i els responsables mèdics estan establint la rutina per a les visites dels familiars". “No estan malalts, però continuen ingressats a l’hospital per a seguir la quarantena que van iniciar a la Xina”, ha puntualitzat Fernando Simón. 

El Ministeri tractarà el tema amb les comunitats

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat, després de la reunió del comité de seguiment del coronavirus, que el Ministeri convocarà les comunitats en el Consell Interterritorial de Salut per a tractar les mesures de coordinació davant del coronavirus. Així mateix, Illa ha insistit que la detecció i alerta enfront del coronavirus "estan donant resultats". 

També et pot interessar

stats