Pablo Ibar demanarà la repetició del judici pel qual està condemnat a cadena perpètua

La família ha activat un compte de micromecenatge per a sufragar les despeses del tràmit.

Pablo Ibar demanarà la repetició del judici pel qual està condemnat a cadena perpètua
Pablo Ibar demanarà la repetició del judici pel qual està condemnat a cadena perpètua

L'espanyol Pablo Ibar demanarà la repetició del judici pel qual va ser condemnat a cadena perpètua el mes de maig, després d'haver estat setze anys en el corredor de la mort per un triple assassinat comés a Miami el 1994 i, pel qual el 2000, se li va imposar la pena de mort que després va ser anul·lada.

Després del veredicte de culpabilitat del jurat, el jutge de Fort Lauderdale (Florida) Dennis Bailey el va condemnar a cadena perpètua pels assassinats de Casimir Sucharsky, amo d'un club nocturn, i les models Sharon Anderson i Marie Rogers, comesos el 26 de juny de 1994.

Ara, el pare de Pablo Ibar, Cándido Ibar, i el president de l'Associació contra la Pena de Mort Pablo Ibar, Andrés Krakenberger, han anunciat que la sentència serà apel·lada per a sol·licitar la repetició del judici per irregularitats durant el mateix i, ja que, segons considera, existeixen nombroses proves de la seua innocència.

Ibar, de 47 anys, ha passat 25 a la presó als Estats Units, 16 d'ells en l'anomenat 'corredor de la mort'. A més, el seu pare ha assegurat que la presó on està reclús suposa un repte per a Pablo Ibar per la massificació de presos i les constants disputes entre bandes rivals.

Micromecenatge per a pagar l'apel·lació

La família d'Ibar ha activat un compte de micromecenatge per a poder sufragar els recursos d'apel·lació que té previst presentar per a la repetició del judici. Els últims tràmits judicials ja els van suposar uns 300.000 dòlars, per això han activat aquesta eina que ja en porta recaptats 76.000.

També et pot interessar

stats