Pablo Ibar, condemnat a cadena perpètua per un triple assassinat a Florida

L’advocat de l’espanyol assegura que presentarà immediatament una moció de cara a un nou juí, malgrat que considera que “durarà anys”.

La família de Pablo Ibar en escoltar la sentència aquest dimecres
La família de Pablo Ibar en escoltar la sentència aquest dimecres / Efe

Pablo Ibar s’ha lliurat de la pena de mort, però el jurat de Florida l’ha condemnat aquest dimecres a cadena perpètua després de declarar-lo culpable d’un triple assassinat comés a Florida el 1994.

Joe Nascimento, un dels advocats de l’espanyol de 47 anys, ha assegurat en conéixer la resolució que presentarà una moció de cara a un nou judici, malgrat que considera que serà denegada i els passos de l’apel·lació “duraran anys”.

“No és el que volíem en el principi, però és almenys vida, i és alguna cosa per a celebrar, alguna cosa per a estar feliç”, ha manifestat entre plors la seua esposa, Tanya Ibar. Tanya ha indicat que se sentia feliç, ja que no haurà de tornar de nou al corredor de la mort ni portar els seus dos fills, de 7 i 12 anys, a una presó d’alta seguretat al nord de Florida.

El pare de l’acusat, Cándido Ibar, ha explicat per la seua part que el Consolat d’Espanya ja ha sol·licitat a la Cort Suprema de Florida enviar-lo a una presó pròxima a la seua família, en el sud de l’estat. Aquest és el quart judici que enfronta Ibar després que el 2016 es va ordenar repetir el judici en el qual havia sigut condemnat a mort, en considerar que la proves van ser febles i escasses.

També et pot interessar

stats