Orpesa, sense espai a les platges en ple estiu

Veïnat i banyistes alerten que el litoral no s'ha recuperat del temporal Gloria i dubten que hi puguen mantindre la distància social.

Orpesa espera rebre el gros de visitants a partir de la segona quinzena de juliol.
Orpesa espera rebre el gros de visitants a partir de la segona quinzena de juliol.

Aquest estiu, els banyistes que s’acosten a les platges del Morro de Gos i les Amplàries d’Orpesa veuran que s’han quedat quasi sense lloc per a estendre la tovallola. I és que els estralls del temporal Glòria ha reduït significativament l’espai disponible, que a més, han de compartir amb un bar de platja i un establiment de lloguer de motos d’aigua. Ja hi ha hagut els primers conflictes.

De fet, la setmana pasada l’alcaldessa de la ciutat i el veïnat ja es van reunir per a solucionar aquest problema, que amenaça de complicar encara més l’estiu. Orpesa és una ciutat molt turística que rep la major part dels visitants a partir del 15 de juliol. Amb tan poc espai, será molt difícil, fins i tot, respectar l’obligada distància social per la Covid-19.

El banyistes són clars. Amparo Navarro és de València, però té un apartament a Marina d’Or. Explica que a penes hi ha lloc per a poder seure o posar la tovallola, i aventura un mes d’agost complicat. El mateix opina Cristina de Mingo, de Madrid, que assegura que “no hi ha platja per a tothom i tots volem baixar a la platja”. Des de la botiga de lloguer de motos Oroventur, Rafa Bernal ho té clar, cal compartir l’espai que hi ha.

Des de l’Ajuntament d'Orpesa, recorden que s’han fet intervencions per a recuperar el litoral, amb uns 80.000 m³ d’arena bolcats per a regenerar la platja. Entén les queixes, però demana civisme per a assumir que, almenys aquest estiu, el municipi tindrà una platja reduïda per la naturalesa i la Covid-19.

També et pot interessar

stats