Oriola instal·larà dics per a evitar que futurs temporals arrosseguen roques fins a la ciutat

Al Baix Segura, quan arriben les pluges intenses, els veïns recorden amb preocupació els efectes de la DANA del setembre de 2019

Oriola té por a les fortes plujes
José Coloma
Ismael Varó
01 de setembre 2021 - 22:17

Aquests dies de pluges intenses, al Baix Segura miren al cel amb certa preocupació. No obliden els efectes de la DANA del setembre de 2019. Va ser un episodi de pluges torrencials que a les dotze del migdia del 12 de setembre de 2019 va deixar la ciutat totalment incomunicada. Les imatges van ocupar els informatius d'À Punt.

Per a evitar que la pluja intensa provoque l'arrossegament de roques fins al nucli urbà, la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament d'Oriola projecten instal·lar onze dics als barris que limiten amb la serra, com són els barris de Sant Antoni i el Raval Roig.

Imatge d'arxiu de la DANA 2019 al pas per l'N-340, una de les entrades principals a Oriola
Imatge d'arxiu de la DANA 2019 al pas per l'N-340, una de les entrades principals a Oriola / À Punt NTC

Aquests veïns esperen els dics per a estar un poc més tranquils. Tenen molt presents les destrosses que hi va deixar la DANA de 2019.

Unes imatges mai vistes pels veïns de més edat.

Imatge d'arxiu de la DANA 2019 a Oriola, amb destrosses a un concessionari
Imatge d'arxiu de la DANA 2019 a Oriola, amb destrosses a un concessionari / À Punt NTC

Les onze estructures de malla metàl·lica s'ompliran de roca perquè facen de barrera. Al veïnat qualsevol precaució els sembla imprescindible si es tracta d'evitar que a aquests barris tornen a patir els efectes dels despreniments.

També et pot interessar

stats