Les organitzacions feministes preveuen una mobilització “potent i massiva” el pròxim 8M

Més de 500 dones es reuneixen a València per a preparar la vaga del Dia Internacional de la Dona.

VÍDEO | Les organitzacions feministes preveuen una mobilització “potent i massiva” el pròxim 8M

Més de mig miler de dones representants del moviment feminista es reuneixen aquest cap de setmana a València en la V Trobada Estatal del 8M, per a establir les bases que regiran les pròximes mobilitzacions entorn del 8 de març. El principal objectiu de la cita és "proposar i consolidar les reivindicacions de la vaga del 8M de 2019 i el seu argumentari, per a així cridar a la participació a totes les dones de l'Estat", expliquen.

Les organitzacions feministes asseguren que les mobilitzacions del Dia Internacional de la Dona seran “més potents i massives” que les de l’any passat perquè cada vegada hi ha més gent, diuen, que en comparteix les preocupacions.

Totes les participants coincideixen que el 8M de l'any passat va ser un revulsiu, però consideren que encara queda molt a fer per a erradicar la violència masclista. L'atenció està posada, fonamentalment, en els feminicidis i la justícia patriarcal.

María Cabeza, portaveu de l'Assemblea Feminista 8M de València, recorda a À Punt NTC que "queda molt camí per fer" i que, tot i que el moviment feminista ja ha fet molts anys de recorregut, encara ha d'anar més enllà: "La finalitat és acabar totes les opressions que travessen a les dones. És un llarg camí, però estem juntes, som molt fortes i anem avant", ha assegurat.

Aquesta trobada ve precedida per altres quatre realitzades al llarg de 2018 a Elx, Saragossa, Mèrida i, més recentment, a Gijón, i serà l'última d'àmbit estatal abans del 8M.

També et pot interessar

stats