Organitzacions ecologistes es concentren a València contra la pobresa energètica

Segons un estudi de la UPV, aquesta circumstància afecta més del 23% de les llars de la ciutat.

Organitzacions ecologistes es concentren a València contra la pobresa energètica
Organitzacions ecologistes es concentren a València contra la pobresa energètica

Fridays For Future i la Plataforma per un Nou Model Energètic de València, amb el suport d'altres col·lectius, s'han concentrat aquest divendres en la plaça de la Mare de Déu contra la pobresa energètica.

Segons l'estudi de mapificació de la Pobresa Energètica de l'Institut d'Enginyeria Energètica de la Universitat Politècnica de València (UPV), a València "més del 23% de les llars pateixen una despesa energètica i d'habitatge superior a la renda mínima d'inserció". No obstant això, aquest indicador no és homogeni i coexisteixen districtes urbans amb diferents valors, els quals van del 12% fins al 34%.

A més, les associacions adverteixen que el problema s'ha vist agreujat en l'última dècada per la reducció dels ingressos de les famílies i els successius increments en els preus de l'energia, tot això sumat a la mala qualitat de l'edificació.

Davant aquesta situació, les entitats marquen com a prioritat l’"optimització dels costos energètics", tant els de facturació com els de consum domèstic de les persones en situació vulnerable. A més, assenyalen que "la pobresa, en moltes ocasions, va unida al mal aïllament tèrmic de l'habitatge, fet que implica una dependència energètica més gran".

D’altra banda, reclamen que es promoga "una transició energètica justa, solidària, descentralitzada i de proximitat".

També et pot interessar

stats