Organitzacions ecologistes alerten de les conseqüències mediambientals del Black Friday

El 80% de la ciutadania espanyola compra en aquesta cita, que cau en les portes de la campanya del Nadal.

Organitzacions ecologistes alerten de les conseqüències mediambientals del Black Friday
Organitzacions ecologistes alerten de les conseqüències mediambientals del Black Friday

El planeta viu una "emergència climàtica i mediambiental". Així ho ha reconegut aquest dijous el Parlament Europeu en una resolució en què demana als estats membres que prenguen mesures per a evitar les conseqüències de l'escalfament global. 

Aquesta emergència mediambiental, segons alerten organitzacions ecologistes de tot el món, es podria veure agreujada per l’onada consumista del Black Friday, que se celebra aquest divendres. Així, denuncien que la cita comercial consagra un model depredador amb el planeta i animen a no comprar per comprar. 

Des de Greenpeace fan una crida a boicotejar el Black Friday i a evitar el consumisme “massiu i compulsiu”. “No compren perquè hi ha una oferta, no compres perquè et conviden a fer-ho, no compres perquè està de moda”, demanen des de l’associació. 

Rebaixes en les portes de la campanya de Nadal

Quant a les vendes a través d’internet, la caixa de l'any passat va arribar als 1.560 milions d'euros, segons un informe de l'Associació Espanyola de l'Economia Digital, xifra que suposa un increment del 10% respecte al 2017. Pel que fa a la venda física, a les botigues la despesa mitjana va arribar a 256 euros per persona i l’afluència va ser un 8% superior respecte a l'any anterior. 

El Black Friday cau a les portes de la campanya del Nadal i això farà que aquest divendres quasi el 80% de la ciutadania espanyola compre en aquesta cita, segons un estudi de la consultora Deloitte.

També et pot interessar

stats