Orde de crida i cerca contra un advocat de València acusat d'estafar 130 clients

El lletrat no s'ha presentat per tercera vegada davant el tribunal, que el jutja per quedar-se presumptament les provisions de fons de víctimes de les participacions preferents

L'edifici de la Ciutat de la Justícia de València
La Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La secció cinquena de l'Audiència de València ha decretat una orde de crida i cerca per a un advocat que no s'ha presentat en un judici en què figura com a acusat, per estafar presumptament a més de 130 clients. L'han denunciat per quedar-se amb els diners de la provisió de fons sense iniciar cap demanda.

Es tracta de la tercera vegada que el lletrat no compareix (les altres dues en fase d'instrucció), per la qual cosa la Fiscalia ha sol·licitat la presó provisional, quan siga localitzat per "l'intent d'entorpir el procediment i dilatar-lo" al màxim.

El ministeri públic reclama tres anys de presó, multa i inhabilitació contra l'advocat, al qual acusa d'estafar entre març i octubre del 2015 més d'un centenar de clients que li havien encarregat, a través d'un sindicat, la interposició de demandes contra l'entitat bancària Bankia per l'adquisició d'accions preferents amb motiu de l'eixida a Borsa el juliol del 2011. Segons l'escrit de qualificació provisional, presumptament va quedar-se els diners [entre els 170 i els 242 euros per denunciant] sense presentar les demandes.

Com que no s'ha presentat, la magistrada de l'Audiència ha ordenat la suspensió del judici i ha decretat l'orde de crida i cerca per "l'enorme perjudici" que la seua incompareixença provoca a les persones perjudicades, moltes d'elles majors. La magistrada ha ajornat les testificals previstes per aquest dimarts i confia a poder reprendre el judici dimecres, si l'acusat està ja a la seua disposició.

Així mateix, la Fiscalia ha demanat que es valore la conveniència de presó provisional per a l'acusat una vegada que siga localitzat, ja que es tracta de la tercera vegada que no acudeix a una crida judicial de manera injustificada —les altres dues en fase d'instrucció— en "un intent d'entorpir el procediment i dilatar-lo" al màxim.

També et pot interessar

stats