Orde de crida i cerca nacional i internacional per a Valtonyc

Hui havia d'entrar a la presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme i injúries a la corona però es troba en parador desconegut.

José Miguel Arenas Beltrán, Valtonyc
José Miguel Arenas Beltrán, Valtonyc / Europa Press

L'Audiència Nacional espanyola ha dictat orde de crida i cerca internacional per al raper Valtonyc. El raper mallorquí està condemnat en ferm pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. Hui era l'últim dia que tenia marcat per a entrar en presó però no ho ha fet. Algunes fonts el situen a Bèlgica, però ningú no ho ha pogut confirmar.

El cantant mateix va anunciar en les xarxes socials que la seua obligació és desobeir la sentència, va reiterar que l'estat és feixista i va anunciar que la policia hauria de d'esbotzar la porta de sa casa per a detindre'l. "Per unes cançons, demà Espanya farà el ridícul, una altra volta. No li ho posaré fàcil", va escriure al seu compte de Twitter. Simultàniament, un grup de suport a Valtonyc, i per extensió a la llibertat d'expressió, van fer una campanya de compra de bitllets d'avió per a facilitar-li la fugida de Mallorca. 

A última hora de dimecres es va escampar la notícia que el raper havia fugit a Bèlgica, però no s'ha pogut confirmar el seu parador.

El coronel de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, Jaume Barceló, ha declarat que no han fet cap seguiment especial al raper perquè tenia fins a les dotze de la nit d'aquest dijous per a presentar-se davant les autoritats penitenciàries.

També et pot interessar

stats