Optimisme en els productors de raïm del Vinalopó per l'acord comercial amb la Xina

Una delegació xinesa ja va visitar fa dos mesos camps i empreses abans d'elaborar el protocol per a l'exportació.

Al Vinalopó es cultiven més de 60 milions de quilos de raïm de taula a l'any.
Al Vinalopó es cultiven més de 60 milions de quilos de raïm de taula a l'any.

L'acord comercial firmat aquest dimecres entre els governs d'Espanya i la Xina beneficiarà les exportacions del raïm de taula, bona part del qual es produeix al Vinalopó. Els productors troben que és una gran oportunitat per a entrar i créixer en el mercat més gran del món.

Una delegació xinesa ja va visitar fa dos mesos camps i empreses del Vinalopó abans d'elaborar el protocol per a l'exportació del raïm de taula espanyol que s'ha acordat ara. La directora de màrqueting de l'empresa Uvas Doce, Míriam Cutillas, ha explicat que la visita els va deixar molt bona sensació. 

Al Vinalopó es cultiven més de 60 milions de quilos de raïm de taula a l'any. La major part amb denominació d'origen. Més del 40% es destina a l'exportació, fonamentalment a Anglaterra, Irlanda i la República de Sud-àfrica. Que un mercat tan potent com la Xina s'òbriga al raïm de taula d'Espanya és una gran oportunitat, segons ha destacat el gerent de la cooperativa Monfort del Cid, Eliseo Grael. 

La Xina és el país més poblat del món, amb vora 1.400 milions d'habitants, el que significa 1.400 milions de clients potencials, segons els productors i exportadors valencians.

En el cas del raïm de taula, els consumidors xinesos prefereixen les varietats més fosques d'aquesta fruita, com ara el raïm roig o negre.

També et pot interessar

stats