Optar per la ruta "més sostenible", la nova funció de Google Maps a Europa

La nova funcionalitat està pensada per a minimitzar el consum de combustible i estalviar diners

Imatge d'arxiu de l'aplicació Google Maps
Imatge d'arxiu de l'aplicació Google Maps / Shutterstock

L'eina de navegació Google Maps oferirà des d'aquest dimecres la possibilitat de triar rutes més ecològiques i sostenibles per a la conducció en vora quaranta països europeus.

La nova funcionalitat està pensada per a minimitzar el consum de combustible i estalviar diners i, per tant, reduir les emissions de carboni, explica la companyia en un comunicat, que destaca el transport per carretera com la font més contaminant a Europa.

Per a Google, l'aplicació permetrà "definir les preferències del conductor en els ajustos", depenent de si vol optar per la ruta més ràpida o la més ecològica —encara que poden coincidir— i mostrarà l'estalvi relatiu de combustible i la diferència de temps entre tots dos recorreguts.

D'altra banda, el conductor haurà de seleccionar si el vehicle és de gasolina o gas, dièsel, híbrid o elèctric, ja que les rutes amb consum més eficient depenen també del tipus de motor del vehicle.

Les dades revelen que Espanya camina cap a una mobilitat cada vegada més sostenible, amb un augment notable del trànsit a peu i la navegació respecte a l'any passat, un augment del 200% en les recerques d'estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, i també un major ús compartit de bicicletes. Aquest tipus de rutes ja han sigut llançades en països com els Estats Units i el Canadà, on es calcula que s'han evitat més de mig milió de tones d'emissions de carboni.

L’aplicació ofereix també altres opcions de mobilitat sostenible, per a evitar "agafar el cotxe", com a rutes amb bicicleta, a peu, vehicles compartits o transport públic.

També et pot interessar

stats