Opinions enfrontades sobre l'enduriment de la llei antitabac

Mentre el col·lectiu mèdic aplaudeix la iniciativa, el de l'hoteleria creu que perjudicarà el sector.

Opinions enfrontades sobre l\'enduriment de la llei antitabac
Opinions enfrontades sobre l'enduriment de la llei antitabac

El Ministeri de Sanitat en funcions planeja endurir la llei antitabac. Prohibirà fumar en terrasses i la utilització dels vapejadors. Una mesura que ha despertat el debat. Mentre el col·lectiu mèdic aplaudeix la iniciativa, el sector de l'hoteleria creu que poc perjudicar el negoci. En Les notícies del matí, Joan Antoni Ribera, coordinador del grup de tabaquisme de la Societat Valenciana de Medicina Familiar, ha assenyalat que és una mesura adient perquè "no està complint la llei i cal prendre més mesures".

En aquest sentit, Ribera ha afirmat que és un problema de salut pública. "Es tracta de protegir els qui no fumen, no de perseguir els fumadors". Així mateix, creu que s'han de prendre més mesures per a afavorir que cada vegada hi haja menys persones fumadores, com ara augmentar el preu del tabac i apujar els impostos per a previndre l'inici del consum. Hi ha posat dos exemples: a França aquest producte costa el doble i a Anglaterra, el triple.

Un punt de vista que no comparteix Maria del Mar Valero, presidenta de l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hoteleria d'Alacant. També en Les notícies del matí, ha assenyalat que "a les terrasses és on poden prendre alguna cosa els fumadors", i ha afegit que, si no es pot fumar, el govern hauria de prohibir aquest producte. Pel que fa als cigarrets electrònics, Joan Antoni Ribera és partidari que també es regulen en la nova llei. "A la llarga poden produir danys similars als del tabac normal", ha assegurat.

També et pot interessar

stats