Operen a València d’un tumor facial de 20 centímetres un adolescent senegalés

La solidaritat d'una ONG i un equip de metges valencians permet retornar-li el somriure a aquest jove

Mamadou abans de l'operació

La solidaritat d'una ONG i un equip de metges valencians salva la vida d'un adolescent senegalés amb un tumor facial de 20 centímetres. No podia menjar ni quasi respirar. Després d'una operació de més de deu hores, ha tornat ja a sa casa amb tota una vida al davant. 

Mamadou arribava a València fa sis mesos amb mal aspecte: un gran tumor li ocupava la boca i li impedia menjar i respirar. Amb quinze anys, pesava poc més de 25 quilos: "Estava moribund", assevera Javier Cepillo, de l’ONG GUP.

Aquesta organització de Benimaclet, que treballa al Senegal, va traslladar l'adolescent fins a Espanya i contactà amb l'equip de cirurgians valencians. Ignacio Solís, cirurgià maxil·lofacial, conta que van esperar un mes fins que Mamadou guanyara el pes suficient per a suportar l’operació.

Ací, els metges s'han enfrontat a una intervenció molt complexa que implicava extraure'n el tumor i reconstruir la cara amb part d'os i pell de la cama.

Menjar ha suposat un canvi radical per a Mamadou, que ja ha tornat a sa casa i té tota la vida al davant. Miracles que s'obren amb ciència i solidaritat.

També et pot interessar