Operació tornada tranquil·la i sense incidències a les carreteres valencianes

La DGT calcula que s’han produït més de 3 milions de desplaçaments a la Comunitat Valenciana.

Durant el cap de setmana, el trànsit ha sigut fluid a les carreteres de la Comunitat Valenciana
Durant el cap de setmana, el trànsit ha sigut fluid a les carreteres de la Comunitat Valenciana

L’operació tornada de les vacances d’agost s’ha viscut sense incidències a les carreteres valencianes, fins i tot el diumenge 2 d’agost, l’última jornada de l’operació que acostuma a ser habitualment la més densa i complicada, segons el Centre de Gestió de Trànsit.

La Direcció General de Trànsit (DGT) esperava que es produïren 3,1 milions de desplaçaments de vehicles a les carreteres de la Comunitat Valenciana durant l’operació, que va començar a les 15:00 hores de divendres i finalitzà a les 0:00 hores de diumenge. Es calcula que en el cap de setmana s’han registrat 1,5 milions de desplaçaments a les comarques de València, 1,2 milions a les d’Alacant i 400.000 desplaçaments a les de Castelló.

Trànsit fluid

No obstant això, durant el cap de setmana, el trànsit ha sigut fluid i la normalitat ha sigut la nota dominant a les carreteres de la Comunitat Valenciana.

Les úniques incidències que ha registrat la DGT es van produir dissabte, entre les 10:30 i les 14:30 hores, a l’enllaç entre l’A-3 i l’A-7, on es van registrar entre 6 i 7 quilòmetres de retenció. A més, el divendres 31 de juliol, la col·lisió entre dos camions va provocar que la circulació cap a Madrid es tallara durant sis hores i es van formar cues que arribaren als 6 quilòmetres en el moment més crític.

D’altra banda, va haver-hi embossos en l’última jornada de l’operació en la V-21, a l’altura d’Alboraia.

Els punts més conflictius

Els punts més conflictius eren els accessos i les eixides a la circumval·lació d’Alacant en l’A-70, així com l’N-332 als accessos d’Altea, de l’Altet-Santa Pola i la platja, i de Torrevella, mentre que a la província de Castelló, el tram de l’N-340 entre Orpesa i el límit amb Tarragona. 

A les comarques de València, la DGT va considerar punts conflictius l’A-3, al tram de Requena i al de Quart de Poblet, l’enllaç entre l’A-3 i l’A-7; l’N-332 a la variant de Gandia i les travessies de Bellreguard i Oliva, l’accés a Tavernes de la Valldigna i les platges, la travessia de Favara i la rotonda d’accés a Cullera i les platges, i la CV-500.

Dues víctimes mortals aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana s'han registrat 2 víctimes mortals a la Comunitat Valenciana. El diumenge 2 d'agost un motorista a Vila-real, a la Plana Baixa, va morir quan va col·lidir contra un camió estacionat. Tenia 45 anys i era veí del municipi.

I el divendres 31 de juliol de vesprada, a Sinarques, a la Plana d'Utiel-Requena, un jove de 26 anys va morir i quatre persones van resultar ferides, tres d'elles greus, després de xocar dos turismes a la carretera N-330.

També et pot interessar

stats