Operació policial contra la banda motera United Tribuns per tràfic de drogues i control de prostíbuls

La Policia ha fet 18 escorcolls a Palma, Tarragona, Barcelona i València.

Operació policial contra la banda motera United Tribuns per tràfic de drogues i control de prostíbuls
Operació policial contra la banda motera United Tribuns per tràfic de drogues i control de prostíbuls

Almenys huit detinguts per la seua relació amb la banda motera United Tribuns Nomads Spain, a la qual s'investiga per ser una organització criminal i per delictes relacionats amb el tràfic de drogues, així com el control de l'oci nocturn i de prostíbuls. Segons fonts policials, es podria doblar la xifra d'arrestats.

El dispositiu està format per agents de la Udyco central i de la policia a les Illes Balears i inclou 18 escorcolls a Palma, Tarragona, Barcelona i València.

La banda d'estètica motera i rockera d'origen alemany té ramificacions a l’Europa Central i estava establida des de fa dos anys a Espanya. En concret, va crear el seu primer capítol a Palma i tenia vinculació amb altres organitzacions criminals i d'extrema dreta.

Els detinguts són de nacionalitat espanyola, a més de serbis, alemanys i austríacs. Estan relacionats amb diversos incidents violents i amb festes clandestines.

Se'ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes, lesions, delictes contra el patrimoni i blanqueig de capitals. L'operació està coordinada per un jutjat de Palma.

Ràpida expansió de la banda per Espanya

Segons la Policia, l'organització hauria experimentat un ràpid creixement en el control del tràfic de drogues en diversos locals d'oci nocturn, festes clandestines i prostíbuls de Mallorca, on els seus membres treballarien en els equips de seguretat.

A més, la Policia els investiga també per, presumptament, haver "fet gala d'una violència extrema" en els enfrontaments amb altres bandes rivals establides a l'illa i amb els hooligans del Reial Club Esportiu Mallorca.

Fa dos anys l'organització United Tribuns va triar Mallorca com a lloc per a crear el seu primer capítol a Espanya i, des de llavors, s'ha anat expandint amb altres capítols a Madrid, Barcelona, Girona, Tarragona i Tenerife. Actualment tenen un altre projecte d'obertura a la ciutat de València.

En l'àmbit internacional, l'organització consta de capítols a Alemanya, Àustria, Bòsnia, Bulgària, Dinamarca, França, Itàlia, Suïssa, Tailàndia i Turquia, on els seus membres estarien vinculats a organitzacions d'extrema dreta i criminals.

També et pot interessar

stats