Operació eixida de Tots Sants: La DGT preveu 1,1 milions de desplaçaments a les carreteres valencianes

La Comunitat Valenciana concentra el 21% dels moviments de tot l’Estat 

Imatge d'arxiu de les carreteres valencianes durant el pont
Imatge d'arxiu de les carreteres valencianes durant el pont / À Punt NTC

A les 15:00 hores d’aquest divendres ha començat l'operació eixida del pont de Tot Sants. S'esperen 1,1 milions de desplaçaments a les carreteres valencianes, el 21% del total de l’Estat.

A la campanya de control d’aquests dies se sumaran 545 radars mòbils, 39 drons i també furgonetes camuflades per a vigilar l'ús del mòbil i del cinturó de seguretat.

A més d'aquests desplaçaments, els de l'entorn dels grans nuclis urbans generaran uns moviments de vehicles que, durant aquest període de temps en la Comunitat Valenciana, poden situar-se al voltant dels 2.660.000 per a les tres províncies.

D'aquesta xifra, corresponen a la província de València 1.400.000, a la d'Alacant 840.000, i a la de Castelló 420.000.

La delegada del govern central a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha indicat que "ja que les previsions meteorològiques alerten d'un pont passat per aigua és important recordar que amb pluja, la precaució i l'atenció al volant han d'extremar-se".

Calero ha fet una crida als conductors perquè "reduïsquen la velocitat del vehicle i augmenten la distància de seguretat amb el cotxe de davant".

Les previsions de circulació elaborades per Trànsit contemplen que els majors increments de vehicles tindran aquest divendres a la vesprada (especialment entre les 16 i les 21 hores) en sentit eixida dels grans nuclis urbans.

El dilluns, les primeres hores del matí seran les més conflictives a les carreteres d'accés als cementeris de les diferents poblacions amb motiu de les visites que tradicionalment es fan en aquest dia i, ja a la vesprada, especialment entre les 16 i les 21 hores, es presentaran problemes de circulació en els principals eixos que canalitzen tot el moviment de retorn, destacant-se per la seua intensitat la xarxa d'interés general, autopistes i autovies per a anar traslladant-se en les últimes hores als accessos dels grans nuclis urbans.

A més, tant el dissabte al matí (de 10 a 14 hores), com el diumenge a la vesprada (de 16 a 21 hores) podrà haver-hi també trànsit intens tant d'eixida i entrada de les grans ciutats, com en itineraris curts que uneixen poblacions de zones de descans i muntanya pròximes a aquestes ciutats.

També et pot interessar

stats