Operació contra el cànnabis a Torrevella: quasi vint detinguts i set associacions desmantellades

La Guàrdia Civil confisca vora deu quilograms de marihuana, armes prohibides i més de 10.000 euros

Drogues i diners confiscats en l'operatiu
Drogues i diners confiscats en l'operatiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Torrevella set associacions de cànnabis en un operatiu anomenat Llibre Registre que s'ha saldat amb la detenció de dèneu persones entre 25 i 69 anys, i huit nacionalitats diferents. A més, s'han confiscat vora deu quilograms de marihuana, armes prohibides i més de 10.000 euros.

L'actuació, que s'ha desenvolupat durant març i abril, ha inclòs deu registres en locals i habitatges, a més de l'arrest de persones del Regne Unit, Irlanda, Espanya, Suècia, Noruega, Alemanya, Lituània i Xile. La investigació va començar quan es va detectar un increment lleu en les infraccions relacionades amb el consum i possessió de drogues en àrees específiques de Torrevella, amb menors d'edat i turistes estrangers implicats. Els agents descobriren que, sota l'aparença d'associacions sense ànim de lucre, diverses organitzacions superaven les quantitats de marihuana permeses a cada soci per a un consum que no es limitava a l'interior dels locals.

Tampoc es mantenien inventaris de l'origen de la droga i quatre de les set associacions no figuraven en el Registre Nacional d'Associacions. Així mateix, es va revelar que aquestes entitats no limitaven l'activitat als socis sinó que també permetien vendes a menors i turistes estrangers recomanats. Tot això va portar la Benemèrita a descobrir que els col·lectius sota la lupa van resultar ser mers instruments dissenyats per a donar una aparença de legalitat al cultiu i distribució de drogues.

Agents de la Benemèrita escorcollen un dels locals afectats
Agents de la Benemèrita escorcollen un dels locals afectats / Guàrdia Civil

Durant la intervenció es requisaren 9,34 quilos de marihuana, 1,28 d'haixix, 30 grams de cocaïna, 32 litres de cànnabis líquid, 42 plantes de marihuana, 60 pots amb cànnabis líquid, diverses armes prohibides i més de 10.000 euros. Un dels escorcolls va revelar un centre de producció clandestí d'haixix, on s'elaboraven productes derivats del cànnabis, com ara xocolates, galetes, resines, olis i begudes.

Segons el grau de participació en els fets, els arrestats queden investigats per suposats delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i pertinença a grup criminal. Així, han passat a la disposició dels jutjats d'instrucció de Torrevella, que han decretat la posada en llibertat amb mesures cautelars de tots.

A conseqüència de les proves recopilades, les autoritats judicials han ordenat la clausura temporal de les set associacions implicades en la investigació per un període de cinc anys com a mesura preventiva per a garantir la seguretat i el benestar de la comunitat.

També et pot interessar

stats