Operació antidroga a Utiel amb nou persones detingudes i vora deu quilos decomissats

La Guàrdia Civil desarticula una xarxa criminal que es dedicava al comerç il·legal de substàncies psicotròpiques i al blanqueig de capitals

Imatge d'arxiu d'un vehícle de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Civil / Europa Press

La Guàrdia Civil ha desarticulat a la comarca de la Plana d'Utiel-Requena una xarxa criminal dedicada al tràfic de drogues en el marc de l'operació Boulanger, que s'ha saldat amb nou persones detingudes. Són sis homes i tres dones entre 35 i 49 anys als quals se'ls imputen delictes contra la salut pública per tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

L'operació es va posar en marxa el 20 d'abril passat, quan la Guàrdia Civil de Requena va conéixer la possible existència d'un delicte contra la salut pública a Utiel, segons explica l'institut armat en un comunicat. Fruit de les investigacions, el 19 de juliol, en el llogaret d'El Rebollar, arrestaren un home de 47 anys per tràfic de drogues, ja que portava damunt 500 grams de cocaïna.

L'endemà, els agents registraren les propietats del detingut, un pis a Utiel i una casa de camp en el mateix terme municipal. Allà trobaren huit quilograms de cabdells de marihuana, una carabina del calibre 22 municionada i més de 4.500 euros en efectiu. Dies més tard, la Guàrdia Civil de Requena va arrestar l'esposa d'aquest individu, una dona de 32 anys, pel mateix delicte.

Gràcies a les gestions dels agents, el 6 d'octubre es dugueren a terme quatre registres en diversos domicilis d'Utiel i en un magatzem pertanyent al terme municipal de Caudete de las Fuentes. L'escorcoll va culminar amb la detenció de cinc homes més amb edats compreses entre 35 i 49 anys i dues dones de 37 i 41 anys per delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

Els investigadors descobriren que aquests domicilis eren autèntics punts de venda de substàncies psicotròpiques com ara cocaïna, marihuana, haixix i metamfetamina i on les transaccions es feien de manera habitual.

Finalment, els agents van intervindre 666 grams de cocaïna, 150 d'haixix, 10 de metamfetamina, més de 9 quilograms de marihuana, 12 telèfons mòbils, 8 balances de precisió, un ordinador portàtil, una carabina del calibre 22 amb el número de sèrie esborrat i més de 24.500 euros en efectiu.

En aquesta operació ha participat també la Guàrdia Civil d'Utiel i s'ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local d'Utiel. Les diligències han passat a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Requena, segons les fonts policials.

També et pot interessar

stats