Operació antidroga al port de València: confisquen més de 500 quilos de cocaïna en un contenidor procedent de Sud-amèrica

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària detectaren durant un control rutinari la droga, que estava oculta en quinze sacs entre el carregament d'espècies

Carregament de cocaïna interceptat al port de València
Carregament de cocaïna interceptat al port de València / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han confiscat al port de València 541 quilos de cocaïna amagats en un contenidor procedent de Sud-amèrica que carregava espècies. Ha sigut possible en una operació conjunta anomenada Paradise que es va executar el passat 15 de novembre. Durant una inspecció de contenidors a càrrec de la duana marítima de València, el personal d'aquesta unitat va trobar quinze sacs de grans dimensions que contenien la droga.

Van examinar el contenidor juntament amb altres unitats procedents de països de Sud-amèrica i que havien arribat a València uns dies abans. El mètode triat per a introduir la cocaïna a través del port es coneix com ganxo cec i consisteix a col·locar la substància estupefaent oculta dins un contenidor amb càrrega lícita, generalment sense coneixement de l'exportador ni de l'importador.

Personal de la duana trau els sacs amb la cocaïna amagada
Personal de la duana trau els sacs amb la cocaïna amagada / Guàrdia Civil

Amb aquesta operació ja s'han frustrat en l'últim mes cinc intents d'entrar cocaïna pel port de València, principal porta d'entrada de mercaderies a Espanya i particularment de les procedents d'Amèrica llatina. El balanç total d'aquestes actuacions ascendeix a més de 2.700 quilos de droga confiscada. Per a combatre l'activitat dels grups criminals i el tràfic il·lícit es desplega la tasca de l'Agència Tributària, a través de la Vigilància Duanera, i la Guàrdia Civil. 

També et pot interessar

stats