Operació antidroga al port de València: 620 quilos confiscats en contenidors

Les autoritats duaneres i la Guàrdia Civil troben la mercaderia oculta en carregaments procedents del continent americà

Droga confiscada en els contenidors del port de València
Droga confiscada en els contenidors del port de València / Guàrdia Civil

Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil han confiscat al port de València 620 quilos de cocaïna repartits en tres contenidors que procedien de Centreamèrica i Sud-amèrica, segons han informat conjuntament aquest dimarts en un comunicat.

En total s'han fet tres actuacions. La primera va ser el passat 10 d'octubre, quan els investigadors detectaren un contenidor sospitós de transportar droga. Després d'obrir-lo, trobaren dins 224 pastilles de cocaïna d'un quilo cadascuna col·locades entre la mercaderia transportada, sucs de fruites. El carregament procedia de Costa Rica amb destinació València.

Dies més tard, el 17 d'octubre, es va produir la segona aprehensió després d'un nou examen de contenidors. Aleshores hi detectaren 365 pastilles de cocaïna, també de quilo, col·locades sobre la mercaderia. En aquest cas eren pots de pimentons de piquillo procedents del Perú.

En ambdues intervencions, la substància estupefaent estava amagada en paquets col·locats, sense coneixement d'expedidor ni destinatari, damunt de la càrrega i en els espais laterals. Aquest mètode d'intent d'introducció de la droga es coneix com a ''ganxo perdut'' o rip off: consisteix en el fet que, en algun moment durant el transport de la mercaderia, els narcotraficants accedeixen al contenidor per a introduir la cocaïna i, quan arriba a un altre port, l'obrin per a recuperar la droga abans que l'inspeccione la duana.

Així amaguen la droga en els contenidors
Així amaguen la droga en els contenidors / Guàrdia Civil

La tercera actuació va tindre lloc dos dies després, el 19 d'octubre. Aleshores la droga la camuflaren en làmines de fusta contraplacada procedent del Brasil i amb destinació Síria. Les autoritats brasileres la localitzaren després d'escanejar el contenidor. Dins hi havia 18 fardells de cocaïna amb un pes de 31 quilos.

A conseqüència de les confiscacions, s'investiguen delictes contra la salut pública en la modalitat de tràfic de drogues, de blanqueig de capitals i d'organització criminal. Fins ara no hi ha hagut detencions.

També et pot interessar

stats