Operació antidroga de la Guàrdia Civil amb sis detinguts a Paiporta per plantar i vendre marihuana

Un jutjat de Torrent envia a presó preventiva dues persones per delictes de cultiu i tràfic de drogues, i defraudació de fluid elèctric

Així ha sigut l'operació Guarida Green de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha detingut sis persones i n'investiga quatre més per cultiu i tràfic de marihuana, segons ha informat l'institut armat en un comunicat aquest dimarts. L'operatiu, anomenat Guarida Green, va començar el gener del 2023, quan els agents s'assabentaren que un veí de Bunyol es dedicava a cultivar marihuana en una casa de camp.

En la primera fase de la investigació aconseguiren situar la plantació en una zona aïllada dins de Paiporta, a l'Horta Sud. L'equip va constatar que en l'immoble hi havia un enganxament directe a la xarxa abans del comptador, sense contracte, cosa que impedia registrar tota l'energia consumida. Per això, sol·licitaren a la unitat mediambiental de la Policia Local de València que mesurara les emissions de radiació infraroja que es desprenien de la finca.

El 17 de maig la Guàrdia Civil va realitzar tres escorcolls en domicilis de València i Quart de Poblet i un altre en una casa de camp de Paiporta on es trobava el cultiu d'interior. Les autoritats hi intervingueren més de 150 plantes de marihuana, més de 180 grams de cocaïna, més de 4.600 euros en efectiu, un vehicle, bàscules de precisió, marihuana disposada per a la venda i diversa documentació. El mateix dia els agents detingueren dos homes i una dona amb edats entre 41 i 56 anys i obriren investigacions per a investigar altres dos homes de 44 i 50 anys.

Ja a mitjan juny es va executar la segona fase de l'operació, amb tres escorcolls domiciliaris més a Bunyol. Aleshores es van requisar 21 grams de cocaïna, 5.800 euros en efectiu, un vehicle, bàscules de precisió i haixix preparat per a vendre. Així mateix, les autoritats detingueren dues dones i a un home amb edats compreses entre els 24 i 64 anys i començaren a investigar a un tercer individu i una altra dona de 35 anys.

Finalment, la xifra de persones detingudes arriba a sis i la d'investigades a quatre. Se'ls atribueix un delicte de cultiu de droga, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

L'operatiu, coordinat per la Guàrdia Civil de Bunyol, s'ha dut a terme en col·laboració d'agents de la caserna de Paiporta. També hi han participat agents de la Usecic —la unitat de seguretat ciutadana—, el servei citològic de la comandància de València i la unitat mediambiental de la Policia Local de València. Les diligències s'han lliurat en el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Torrent, que ha decretat presó preventiva a dues persones.

També et pot interessar

stats