Open Arms rescata de l’aigua un centenar de persones migrants al Mediterrani

L’organització ha informat que almenys sis persones han mort en el naufragi.

Open Arms rescata de l’aigua un centenar de persones migrants al Mediterrani

Els equips de rescat de l’ONG de Badalona (Barcelona) Open Arms han rescatat un centenar de persones, entre les quals hi ha xiquets i bebés, que han naufragat en el Mediterrani central després que cedira el fons de la seua pastera. Tot i això, l’organització ha informat que sis persones han mort en el naufragi.

Fonts de l'ONG han explicat que "tots els rescatats ja estan a bord" de la nau i que hi ha sis persones que necessiten ser evacuades de manera urgent, entre elles un bebé i un xic jove.

Posteriorment, l’associació ha anunciat a través de les xarxes que, a pesar de l’esforç de l’equip mèdic de l’Open Arms, una xiqueta de sis mesos ha mort ha causa del naufragi. “Quanta ràbia i dolor”, diuen en l’ONG. “Som un grup de voluntaris amb un vaixell vell i, encara que l’entrega és gran, a soles en la mar no podem contindre la tragèdia del Mediterrani”, ha assegurat el fundador, Òscar Camps.

En un missatge en Twitter, l’organització de salvament marítim ha criticat que ocórreguen aquestes emergències “quan se’ls abandona a la mar”, en al·lusió a l’absència d’equips d’auxili governamentals dels països del Mediterrani. A més, ha demanat que s’implementen d’urgència “corredors humanitaris”.

Es tracta del segon rescat que el vaixell Open Arms du a terme en poques hores després que anit aconseguira salvar 88 persones que estaven a la deriva en perill de naufragi en aigües internacionals i que l’ONG va trobar en una embarcació molt danyada, amb gasolina vessada a l’interior i amb aigua dins.

L’Open Arms va salpar del port de Barcelona el passat 4 de novembre amb destinació al Mediterrani central, que defineixen com "la fossa comuna més gran del planeta".

També et pot interessar

stats