Open Arms demana corredors segurs per ajudar a les persones migrants

Un equip d'À Punt Notícies parla amb l’ONG Open Arms durant les seues labors de manteniment a Borriana

Com s'ajuda als que ajuden? / À Punt NTC

L’ONG espanyola Open Arms, encarregada de rescatar persones naufragades que travessen el Mediterrani en pasteres per arribar a Europa, ha arribat al port de Borriana per fer tasques de manteniment en el seus vaixells, on els voluntaris donen suport logístic. En l’últim rescat, van salvar la vida de 219 persones desorientades a la mar. 

David Lladó, coordinador de rescats de Open Arms, ha assegurat a un equip d’À Punt Notícies que l’objectiu es evitar, primer de tot, les anomenades “devolucions en calent”, on les persones rescatades són retornades a ports en guerra com els de Libia, on recentment s’han vist imatges d’una embarcació del país contra una pastera plena de migrants que fugien del terror. 

Lladó ha explicat que els principals responsables són els organismes finançats per Europa i ha advertit que hi ha moltes mafies que s’aprofiten dels migrants, sobre tot de les dones, a qui sotmeten a abusos sexuals. És per això que des de ONGs com la seua es demanen corredors segurs per ajudar a aquestes persones. 

Vicent Alexandre, portaveu de l’ONG L’aurora de Borriana, ha explicat que des de la seua organització busquen magatzems per a guardar mantes i altres utensilis que utilitzen durant els rescats en alta mar. Tan prompte com puguen, totes les ONG salparan per a continuar les accions humanitàries

També et pot interessar

stats