Open Arms aborda la crisi migratòria en un seminari que celebra l’UJI de Castelló

La xarrada d’un representant de l’organització que rescata migrants donarà pas a un col·loqui sobre la crisi migratòria.

Imatge d'arxiu de l'embarcació d'Open Arms
Imatge d'arxiu de l'embarcació d'Open Arms

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló acull aquesta vesprada un seminari que, amb el títol “Emergència climàtica i moviments migratoris: l’experiència de l’Open Arms”, abordarà la crisi migratòria i la tasca social que desenvolupen organitzacions com l’Open Arms amb el rescat de migrants. El seminari s’iniciarà amb Lluís Fuster, representant d’Open Arms, a les quatre de la vesprada.

Posteriorment, hi haurà una taula redona amb la participació del catedràtic d’Economia Aplicada de l’UJI Celestino Suárez, i el regidor de Transició Ecològica de Castelló de la Plana, Fernando Navarro. En finalitzar s’obrirà el debat amb els assistents.

Aquesta jornada està organitzada per la Comunitat UJIxPlaneta i l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (Iudesp).

Open Arms ha mostrat repetidament un enorme coratge assumint els riscos que comporta la seua tasca, a la vegada que ha mostrat la vulnerabilitat de les persones migrants i les incapacitats dels governs europeus per a fer front a determinats fluxos migratoris. Aquesta organització ha rebut nombrosos premis i reconeixements, tant nacionals com internacionals.

També et pot interessar

stats