Onze dones més acusen Plácido Domingo d'assetjament sexual

Nous testimonis arreplegats per Associated Press eleven a 20 el nombre de dones que asseguren haver sigut assetjades pel tenor.

El tenor Plácido Domingo en una imatge d'arxiu
El tenor Plácido Domingo en una imatge d'arxiu / Shannon Stapleton (Reuters)

Onze dones més s'han afegit a les acusacions per assetjament sexual o comportament inapropiat contra el tenor Plácido Domingo, els testimonis de les quals acaba de publicar l'agència Associated Press.  

Segons l'agència, les dones han decidit contar la seua història després de veure les explicacions del cantant a la primera investigació periodística, publicada el passat 13 d'agost, en què nou dones acusaven Domingo d'assetjament sexual. En total són, per tant, 20 les dones que han aportat testimonis acusatoris contra el tenor espanyol. Tots els casos se circumscriuen als Estats Units. 

Si en aquell moment la mezzosoprano retirada, Patricia Wulf, era l'única que va donar la cara, ara ha passat una situació similar. Només una de les denunciants, la cantant Angela Turner Wilson, s'ha decidit a donar el nom, mentre la resta ha preferit romandre en l'anomimat per por de les represàlies en la seua carrera artística. No ha transcedit cap denúncia judicial.

Angela Turner Wilson, qui va treballar amb Domingo la temporada 1999-2000, relata com l'artista espanyol va magrejar-li els pits abans d'una actuació aprofitant que estaven a soles en el camerino. 

Associated Press assegura que una desena de dones més els han referit experiències similars amb Plácido Domingo, que inclouen tocaments no consentits, assetjament per a aconseguir cites, telefonades nocturnes o intents per a besar-les a la força.  

L'agència recull també el relat d'empleats l'òpera de Los Angeles, de la qual Domingo és el director general, que asseguren des de l'anonimat que la conducta del tenor era “coneguda de tots” i que els gestors de la institució ho sabien. El centre ha obert una investigació.

A través d'una portaveu, Domingo ha negat les acusacions i ha acusat Associated Press d'haver iniciat una campanya "inexacta i poc ètica" per a denigrar la seua imatge. 

També et pot interessar

stats