Onze anys de presó per a un home que va abusar sexualment de la filla durant set anys

Els episodis es prolongaren fins al 2018, quan la jove tenia 16 anys, sense que la família en sabera res.

L'Audiència d'Alacant, en una imatge d'arxiu
L'Audiència d'Alacant, en una imatge d'arxiu

L'Audiència d'Alacant ha condemnat un home de 48 anys a onze anys de presó per abusar sexualment de la filla, menor d'edat, en diversos episodis que es van prolongar durant set anys sense que la mare ni la resta de l'entorn familiar en sabera res. El tribunal el considera responsable d'un delicte d'abús sexual continuat a una menor de 16 anys i estableix, a més de la pena de presó, una indemnització per a la filla de 30.000 euros pels danys morals ocasionats.

La sentència, dictada pel tribunal de la Secció Segona, concreta que els abusos es van iniciar el 2011, quan la víctima tenia 6 anys, en l'habitatge familiar en el qual pare i filla residien. L'home condemnat aprofitava els moments en què estava sol amb la menor per a fer li diversos tocaments i aconseguir que ella li tocara els genitals.

Els actes de contingut sexual continuaren tres anys després, quan el pare i la mare de la menor es van traslladar al municipi de Torrevella i ella, que encara residia a Xixona amb la tia, anava a visitar-los. També es mantingueren quan el progenitor va ingressar a la presó el 2016 per una condemna prèvia, ja que aprofitava els permisos penitenciaris.

El juny del 2018 la víctima, aleshores de 13 anys, va relatar els fets a una amiga, qui ho va comptar als seus progenitors. Ells foren els que informaren la mare de la menor i l'acompanyaren a denunciar els fets a la policia.

El pare va negar els abusos durant el desenvolupament del judici, el mes de juliol passat, i va atribuir la presentació de la denúncia a motius econòmics. No obstant això, el tribunal descarta aquesta versió i considera que la declaració de la víctima “ha sigut persistent, prolongada en el temps i coherent des dels fets inicialment denunciats”, i no presenta “contradiccions ni divergències essencials”.

També et pot interessar

stats