Onze anys de presó a un home per abusar de la filla de la seua parella a València

El condemnat amenaçava la xiqueta de 12 anys de fer-li mal a ella o a sa mare si contava el que passava

La Ciutat de la Justícia de València
La Ciutat de la Justícia de València / Iván Terrón (Europa Press

La secció quarta de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a onze anys de presó per un delicte continuat d'abús un home que va sotmetre a diferents pràctiques sexuals la filla menor d'edat de la seua parella sentimental.

La sala li imposa una indemnització de 15.000 euros pels danys psíquics i morals que va patir la menor, que tenia 12 anys quan van començar els fets, segons la sentència feta pública aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El condemnat no podrà acostar-se ni comunicar-se amb la víctima durant huit anys i queda inhabilitat per a exercir qualsevol tipus de professió o ofici que implique contacte amb menors d'edat.

Els abusos van començar el 2018, quan el condemnat tenia 40 anys i la víctima 12. Segons la sentència, l'home, que convivia en un domicili de València amb la seua parella sentimental i amb la filla d'aquesta, entrava de manera sistemàtica a l'habitació de la menor durant la nit per a, inicialment, sotmetre-la a tocaments en les seues zones íntimes.

La resolució relata que, amb el temps, el penat “va augmentar el seu nivell d'acció” i va aprofitar els moments en els quals la seua dona i mare de la víctima se n'anava a treballar per a obligar-la a mantindre relacions sexuals. El condemnat amenaçava la seua fillastra de fer-li mal a ella o a sa mare si contava el que succeïa.

Al novembre de 2019 la xiqueta li ho va revelar a sa mare, que la va portar a un centre mèdic i va denunciar els fets davant la Policia Judicial de València.

La sentència no és ferma i es pot recórrer davant la sala civil i penal del TSJCV.

També et pot interessar

stats