Onze anys de presó per abusar reiteradament de la filla de la parella des que tenia cinc anys

L'Audiència de Castelló condemna un home per un delicte continuat d'abús sexual i li prohibeix acostar-se a la víctima, a qui haurà d'indemnitzar amb 12.000 euros, durant dèsset anys

Audiència Provincial de Castelló
Audiència Provincial de Castelló / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a onze anys i un dia de presó un home de 40 anys per un delicte continuat d'abús sexual que va practicar sobre la filla de la parella. En el moment dels fets, la víctima era a més menor d'edat.

El condemnat, sense antecedents penals, tindrà prohibit acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant dèsset anys i estarà sotmés a sis anys de llibertat vigilada una vegada complida la pena privativa de llibertat. A més, haurà d'indemnitzar la menor amb 12.000 euros per danys morals i seqüeles, i fer front a les costes del procés.

Segons consta en la sentència, que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha fet pública aquest dimecres, els abusos sexuals es van alargar des que la xiqueta, nascuda el 2003, tenia cinc anys fins a juny de 2019. Els episodis "solien produir-se quan la mare no estava en casa o quan ella se n'anava a dormir, i perpetrava els abusos al llit matrimonial, al sofà de la sala d'estar, quan anaven a la platja sense que els acompanyara sa mare, a l'interior del cotxe i al traster d'un domicili". Els fets es van succeir fins a juny de 2019, quan "a causa de ser testimonis de Jehovà i voler batejar-se per tal ritu, van convindre que no tornarien a succeir", afig la resolució judicial.

No obstant això, continua l'escrit, al gener de 2020 l'acusat va amenaçar-la de publicar unes fotos íntimes si no accedia a mantindre noves relacions amb ell. Això "va portar la menor a contar el que succeïa a una amiga del centre escolar al qual assistia i, finalment a part del professorat del mateix centre, cosa que va provocar la denúncia dels fets".

També et pot interessar

stats