Ontinyent es convertirà en la primera ciutat de més de 30.000 habitants amb arreplega selectiva del fem

D'ací a dos anys l'arreplega en tot el nucli urbà serà diferenciada i en funció d'un calendari propi.

El pla de residus ja s'ha aprovat en el ple municipal / À Punt NTC

Abans que la normativa europea, estatal i autonòmica ho impose de manera obligatòria, Ontinyent posarà en marxa l'arreplega de residus porta per porta. De fet, la capital de la Vall d'Albaida serà la primera ciutat de l'Estat de més de 30.000 habitants on retiraran els contenidors de la via pública i, al seu lloc, el veïnat utilitzarà uns poals on cada dia s'arrplegarà un tipus de fem específic (dilluns, per exemple, cartó; dimarts, plàstic; dimecres, vidre...).

"Anem cap a un model que siga més just, que tot el món ho faça i que, a més, qui millor ho faça al llarg de tot el termini de vigència del pla puga pagar pel que realment genera", ha expressat Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat d'Ontinyent, a À Punt NTC.

El pla de residus ja s'ha aprovat en el ple municipal i tindrà tres assessors mediambientals per a fomentar el reciclatge. D'ací a dos anys, l'arreplega a tot el nucli urbà serà diferenciada i en funció d'un calendari propi. Tres anys més tard, el 70% dels residus que s'arrepleguen casa per casa es faran de forma separada i segons la tipologia.

El propòsit final és reduir les tones de fem que s'envien a les plantes de tractament, una decisió davant de la qual el veïnat de la localitat ja ha manifestat el seu compromís.

També et pot interessar

stats