Ontinyent celebra la fira medieval amb 100 parades artesanes i 35 espectacles

La capital de la Vall d'Albaida s'ha convertit aquest cap de setmana en un autèntic escenari de l'edat mitjana on els assistents han pogut gaudir de dansa, música i gastronomia

La dansa és un dels espectacles de la fira medieval d'Ontinyent / À Punt NTC

El mercat Ontinyent Medieval ha tornat amb força al municipi després d'estar-hi absent el 2021 a causa de la pandèmia. Així, aquest mercat, que se celebra coincidint amb el Mig Any de la Societat de Festers, s'ha représ aquest cap de setmana amb prop de 100 parades de venda artesanes i 35 espectacles.

El mercat ocupa 7.500 m² i els assistents han pogut trobar en aquest espai productes artesans, com pa tradicional, formatges, cerveses, embotits, dolços i bijuteria, així com tallers d'oficis de materials com ferro, fusta i cuir, i atraccions infantils, com una nòria o una barca. A més, el mercat àrab del carrer de la Trinitat l'han ampliat amb un campament musulmà, i també han instal·lat un campament cristià a la plaça de Sant Roc. També s'han fet exhibicions de combats individuals, i han habilitat un espai de tir amb arc.

La festera Teresa Gandia va ser l'encarregada d'inaugurar la fira amb el pregó, en el qual va compartir records i mencions històriques dels mercats d'Ontinyent.

També et pot interessar

stats