Ontinyent, amfitriona de la convenció europea del tèxtil

La indústria tèxtil dona treball a més de 25.000 persones a la Comunitat Valenciana

Ontinyent, amfitriona de la convenció europea del tèxtil
Ontinyent, amfitriona de la convenció europea del tèxtil

Ontinyent acull aquest dimecres la convenció anual de la Confederació Europea del Tèxtil i la Confecció (Euratex). S’espera que acudisquen a la convocatòria, que se celebra per primera vegada en l’estat espanyol, uns 200 representants de les principals patronals europees del sector.

La indústria tèxtil dona treball a més 25.000 persones a la Comunitat Valenciana. L’economia de les comarques centrals ha estat històricament lligada al sector tèxtil, ja que la majoria de les 2.300 empreses valencianes del sector estan ubicades a esta zona. El sector ha perdut pes en els últims anys, però moltes empreses familiars han aconseguit sobreviure apostant per la innovació.

A la Comunitat Valenciana hi ha més 2.300 empreses del sector tèxtil, que donen faena a 25.000 persones. L’any passat les exportacions de productes tèxtils valencians superaren els 450 milions d’euros.

Manifestació dels treballadors del tèxtil convocada per CCOO

Aprofitant la celebració d’aquesta convenció, Comissions Obreres ha convocat una manifestació davant del saló que acull Euratex 2018 per a mostrar el desacord pel pacte privat que han signat UGT i la patronal.

Segons CCOO, aquest acord “perpetua la precarietat i permet que els treballadors i treballadores cobren menys de catorze mil euros a l’any”.

També et pot interessar

stats