Onil condemna l’atac homofòbic als artistes fallers d’Art de Foc

Un dels agredits ha assegurat que no s'ha de tindre por als agressors d’odi

El veïnat d'Onil ha donat el suport als artistes fallers agredits / À Punt NTC

Aquest dimarts a la vesprada, el veïnat d’Onil (Alcoià) s’ha concentrat a la plaça de l’Ajuntament per llegir un manifest i mostrar el rebuig a l’atac homofòbic que han patit aquest diumenge els artistes fallers Vicente García i José Luis Sanchis, que formen part d’ArtdeFoc Creacions Artístiques.

Al crit de "maricons", la parella va ser escridassada i agredida físicament a Ciutat Vella de València, mentre es dirigien al seu cotxe. Vicente García va rebre la pitjor part: les patades de l’agressor li han trencat el peu a l'altura del cinqué metatars. La seua parella també va rebre una escopinyada a la cara. 

García ha agraït les mostres de suport del seu veïnat i ha assegurat que està molt orgullós “de la gent del poble, que sempre ens ha mostrat l'afecte”. Sobre l’agressió, ha explicat que va sentir “un gran sentiment d’impotència” i que no entén “l’odi que mou a una persona” a cometre aquestes agressions. 

La policia va identificar l’agressor de seguida, ja que acabaven d’identificar-lo en un aldarull prop del Mercat Central de València. L’artista faller ha assegurat que ha interposat una denúncia perquè “no s'ha de tindre por als agressors”. La investigació continua en marxa.

També et pot interessar

stats