L’associació Iniciatives Solidàries ofereix formació per a joves que deixaren els estudis

Aquesta segona oportunitat els dona més possibilitats d’accedir a un treball

L'associació Iniciatives Solidàries ofereix una escola de segona oportunitat / A Punt NTC

Cada vegada hi ha més joves que deixen els estudis després dels catorze anys. Concretament, representen vora un 16% de l'alumnat de la Comunitat Valenciana. Però sense cap titulació es redueixen les eixides laborals. Per això l'associació Iniciatives Solidaries ofereix una escola de segona oportunitat on troben alternatives i suport per a tornar a enfilar la seua vida.

El president de l’associació, Joan Pérez, explica que el projecte del centre Eina tracta de trobar professorat especialitzat en formació professional i intentar que arribe a l’alumnat per a ajudar-los a tornar a una vida activa. Un suport que genera somnis com el de Lídia Aviñó, que va deixar l’institut amb només catorze anys i ara ha tornat a estudiar i vol fer el grau mitjà d’atenció a persones en situació de dependència i, després, el superior d’integració social. Pel projecte Iniciatives Solidàries han passat al voltant de 10.000 persones a les qui han format i han guiat perquè recuperaren el seu itinerari de vida. 

Amb el lema "Caminem junts cap a la inclusió social", la tasca d'aquesta associació, que inclou un centre de formació reglada i una agència ocupacional, arriba fins a la presó de Picassent amb dos centres d'informació juvenil al mòdul de preventius i de persones que compleixen condemna.

També et pot interessar

stats