Òmicron causa la cancel·lació de més de 5.000 vols en tot el món

Les baixes per contagis del personal ha obligat les companyies aèries a suspendre moltes de les rutes previstes

Avions de l'aerolínia estadounidenca Delta aparcats per les cancel·lacions de vols
Avions de l'aerolínia estadounidenca Delta aparcats per les cancel·lacions de vols / Reuters

La variant òmicron ha causat la cancel·lació de més de 5.000 vols a tot el món durant la vespra i el dia de Nadal quan milions de persones viatgen per a reunir-se amb les seues famílies.

Més d'una quarta part dels vols cancel·lats durant aquests dies tenien com a destinació o punt de partida els Estats Units, on els casos de covid han crescut un 50% en l'última setmana. 17.954 vols més han patit retards d'última hora.

La companyia estatunidenca United va cancel·lar 201 rutes, el 10% dels trajectes previstos per a la vespra de Nadal, i el Dia de Nadal la xifra va arribar a 240 vols, el 12%. La portaveu de l'empresa, Maddie King, ha afirmat que l’augment de contagis ha tingut un “impacte directe” en el personal de la companyia que ha hagut de quedar-se a casa per a recuperar-se de la malaltia i no contagiar la resta de treballadors i treballadores.

A Europa, l’alemanya Lufthansa va cancel·lar divendres diverses rutes transatlàntiques per “l’increment massiu” de les baixes per covid entre els seus pilots.

Altres aerolínies internacionals com China Eastern i Air China, així com la companyia indonèsia de vols de baix cost Lion Air i l’estatal Air India, també han hagut de deixar milers de passatgers en terra aquests dos últims dies, segons les dades aportades per Flight Aware.

També et pot interessar

stats