Oltra qualifica de "barbaritat" paralitzar el centre de menors de Paterna

Creu "inexplicable" que partits que donen suport al pacte del Botànic tanquen les portes als més vulnerables.

La vicepresidenta Mónica Oltra, que també és consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, el departament que impulsa la construcció del centre de menors, considera que la paralització de llicències que ha acordat l'Ajuntament de Paterna "és una barbaritat". "Tancar la porta així als més vulnerables és mostra d'una societat incivilitzada i de la llei de la selva. És tornar a Dickens", ha afegit. 

Oltra ha dit que la conselleria buscarà alternatives per a construir el centre i no ha descartat recórrer contra l'acord del ple que suspén les llicències perquè "estem parlant d'un servei essencial del qual no es pot prescindir".

Suspensió temporal de llicències

 El ple de l'Ajuntament de Paterna, a l'Horta Oest, va acordar dijous la suspensió temporal de llicències i autoritzacions per a la implantació d'activitats assistèncials al terme municipal. També la celebració d'un procés participatiu perquè el veïnat es pronuncie sobre aquestes activitats. La suspensió té com a efecte immediat la paralització de la construcció d'un centre de menors a la urbanització Montcanyada, contra la qual, diferents associacions de veïns s'han manifestat repetidament. 

L'acord va eixir avant amb els vots a favor dels socialistes, el Grup Popular i Ciutadans. Hi van estar en contra Paterna Sí Pot, Esquerra Unida i Compromís, que governa Paterna en coalició amb el PSPV. El regidor de la formació valencianista, Carles Martí, que té les competències en Urbanisme, ha assegurat que "en cap moment executarà la decisió presa per PSPV, PP i C's de paralitzar els polítiques socials i de protecció de la infància perquè això suposa atemptar contra els drets dels xiquets". Aquestes declaracions han provocat que l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, haja amençat el regidor d'expulsar-lo de l'equip de govern.

Preocupació veïnal

El dilluns 12, les onze associacions de veïns de Paterna es reuniran per a consensuar una posició sobre aquest tema. El president de la federació, Jesús Fernández, està d'acord amb la paralització i amb la intenció de l'Ajuntament de consultar els veïns sobre un tema que preocupa tant. "Perquè a banda del centre de menors, la mateixa empresa té previst un centre de discapacitats i un altre de drogodependents, en un altre barri, l'Alborgí. L'alarma social existeix, aquesta és la veritat". Fernández reconeix també que totes les associacions no tenen el mateix punt de vista sobre la instal·lació del centre. "Montcanyada i el Plantio s'hi oposen totalment, la Canyada està més dividida".

També et pot interessar

stats