Oltra ofereix l’ajuda de la Comunitat Valenciana a les persones que fugen de l’Afganistan

La vicepresidenta i portaveu del Consell posa en valor l’aposta del Botànic per ser “terra d’acollida” a través de la xarxa de municipis refugi

Gent fugint de Kabul després de l'entrada dels talibans
Gent fugint de Kabul després de l'entrada dels talibans / Reuters
17 d'agost 2021 - 12:45

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha oferit l’ajuda de la Comunitat Valenciana a les persones que fugen de l’Afganistan després de l’arribada dels talibans, perquè puguen trobar-hi “un refugi segur”. En unes declaracions a Europa Press, Oltra remarca que la Comunitat Valenciana és “terra d’acollida” i que oferirà “els nostres recursos i les nostres mans” a les persones que fugen. En aquest sentit, ha posat en valor les polítiques del govern del Botànic que aposten, ha dit, per “ser terra d’acollida, on poden vindre les persones que fugen de les bombes, de les guerres, que es llancen a la Mediterrània, que fugen de les tortures o ara mateix d’un règim talibà que no respecta els drets humans”. Al respecte, ha dit que està “especialment preocupada per les xiquetes, adolescents i dones”.

“La Generalitat està compromesa, com no pot ser d'una altra manera, i esperem que el Govern d'Espanya tinga en compte també aquest oferiment i que la seua política d'asil i refugi oferisca una destinació segura a les persones que, en aquest moment, a milers, intenten eixir de l'infern en què s'ha convertit l'Afganistan", ha afegit.

Sobre aquest tema, ha recordat que el 2016 va visitar els camps de refugiats de Grècia, "on moltes de les persones que hi havia eren afganeses que ja fugien de territoris controlats pels talibans" i ha descrit que va trobar a aquestes persones "embarrancades".

En aquesta línia, ha recalcat que, segons li van traslladar les ONG que actuaven en la zona, hi havia refugiats "de primera i segona", d'acord amb la seua procedència, i que els que pitjor ho passaven eren precisament els afganesos que, fins i tot, arribaven en les pitjors embarcacions.

Per això, ha insistit que la Generalitat ofereix ajuda i refugi "des de 2015", quan va arribar el Botànic, i ha recordat que fins i tot van voler noliejar un vaixell des d'allí per a acollir a les persones que fugien de l'Afganistan i que intentaven travessar la frontera per Hongria i Àustria.

"L'oferiment està en peu des de 2015 i molta d'aquesta gent fugia ja dels talibans que controlaven ja part del territori i està igual d'obert que des de 2015", ha conclòs.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, també s’ha posat a disposició del govern espanyol i de la Generalitat per a ajudar a acollir refugiats o prendre-hi les mesures necessàries.

També et pot interessar

stats