Oltra: "No és moment d'anar a la platja sense mascareta i amuntonats"

València i Alacant tancaran les platges si es produeixen aglomeracions durant el cap de setmana.

La platja de València aquest divendres

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha asseverat aquest divendres que, malgrat que faça un temps primaveral, "no és moment d'anar a la platja, sense mascareta i amuntonats", i ha indicat que espera que "no es repetisquen" les imatges que s'han vist les últimes hores amb aglomeracions de gent a les platges de València a causa de les altes temperatures. Oltra ha demanat en la roda de premsa posterior al ple del Consell "un poc d'empatia" amb el personal sanitari que cuida i salva la vida dels ciutadans, perquè està "exhaust i no pot més", i s'ha preguntat si "de veritat" serà "necessari" anar-se'n a la platja a ajuntar-se i a estar sense mascareta.

"Em produeix molt dolor, perquè no ho entenc", ha asseverat la vicepresidenta, que a més ha recordat que, en aquests moments, a la Comunitat Valenciana no es permet que s'ajunten més de dues persones al carrer, llevat que siguen de la mateixa unitat de convivència, i és obligat l'ús de les mascaretes en tots els espais públics.

Oltra s'ha preguntat si aquesta gent hauria de passar "un dia sencer en una UCI" per a veure els efectes que tenen les actituds "irresponsables", o veure la cara d'un sanitari quan es lleva la mascareta després de dotze hores de guàrdia, o portar un EPI com els sanitaris dels hospitals durant 12 o 24 hores, perquè estan "doblant torns".

València tancarà les platges si no és suficient la pedagogia

L'Ajuntament de València tancarà les platges de la ciutat si no són suficients els mecanismes de "control i confiança" que establiran i en els quals s'inclou "la pedagogia i la informació" a la població. Així ho ha assegurat el regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano. Segons l'edil, esperen "sempre un bon resultat i una resposta conscient i coneixedora de la situació per part de la població i, si arriba el cas que veiem que no és suficient amb això, procedirem al tancament de les platges".

Preguntat per si el preocupa que durant el cap de setmana, i amb el bon temps, les platges s'òmpliguen de ciutadans, Cano ha recordat que la "recomanació és que estiguem confinats". Segons el regidor de Protecció Ciutadana, el 90 o 95 per cent de la població de la ciutat de València "compleix la norma" i només el 2 o 5 per cent no ho fa i "per ací se't cola el virus. És el problema que tenim en aquest moment".

Respecte a les sancions, ha indicat que sí que se n'estan imposant i només per no usar les mascaretes des que són obligatòries se n'han posades 25.000 a la ciutat de València, encara que ha matisat que això "no vol dir que siga de gent de la ciutat".

Alacant tancarà les platges si es produeixen aglomeracions

L'Ajuntament d'Alacant ha comunicat aquest divendres que, a partir d'aquest cap de setmana es faran controls d'aforaments a les platges de la ciutat. Al mateix temps adverteix que tancarà aquests emplaçaments si es produeixen aglomeracions i "si hi ha risc per a la salut dels ciutadans", ja que no es permetran els grups de més de dues persones.

Sobre el control d'aforament a les platges, l'Ajuntament indica que hi haurà patrulles per les platges amb l'ús de vehicles, amb un reforç d'agents en la de Sant Joan i el Postiguet i les cales del cap de l'Horta, així com en els passejos per a evitar aglomeracions.

També et pot interessar