Oltra, sobre les mesures: “Es busca evitar que la gent es muira”

La limitació a només dos grups de convivència de les reunions només s'aplicarà en els dies assenyalats de Nadal.

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell
La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell / EuropaPress

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que, si no s'actua de manera responsable i no es compleix la norma sobre la Covid-19, es poden “descontrolar els contagis i la gent morirà” i que “pot caure qualsevol família i qualsevol persona”.

“Aquest és el factor de control més important”, ha ressaltat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha defés que les noves restriccions anunciades per la Generalitat per a combatre la Covid busquen “evitar que la gent es muira” i són “de compliment obligatori”.

Oltra ha preguntat si “de veres” cal tindre “un policia en cada porta” perquè la gent evite “que es muiren els seus amics o els seus familiars”, i ha admés que les noves mesures, com limitar a un màxim de sis persones i dos nuclis de convivència les reunions per Nadal, són “molt impactants”, però “un govern responsable ha d'estar a l'altura de les circumstàncies”. Es tracta de mesures “coherents amb la gravetat de la situació” epidemiològica, ha asseverat la portaveu del Consell, qui ha defés que la Comunitat Valenciana no es pot “permetre una tercera onada” ni “col·lapsar el sistema sanitari”, per la qual cosa cal fer “un últim esforç”.

A més, ha argumentat que les mesures també són “impactants” per als membres del Consell. “Nosaltres també som persones, ens dol igual que a la resta de la societat, i hi haurà gent estimada a la qual no podrem veure, però és la nostra obligació política i moral estar a l'altura del que en aquest moment la situació requereix”, ha afegit.

Oltra ha aclarit que la limitació a només dos grups de convivència de les reunions només s'aplicarà en els dies assenyalats de Nadal, tant en l'àmbit públic com privat. Així, en aquests dies festius podran ajuntar-se un màxim de sis persones pertanyents a dues unitats de convivència, mentre que la resta de dies fins al 15 de gener es podran produir trobades de fins a sis integrants sense aquesta restricció.

“Aquest és un missatge per a tots, també per a l'oposició. És el moment de posar l'espatla i estar al costat del govern en unes mesures que també ens costa prendre, perquè tots tenim un coret, però són absolutament imprescindibles", ha afegit, en referència a les crítiques de la líder del PPCV, Isabel Bonig.

En aquest sentit, ha apuntat que “estem en la recta final” i ha incidit a demanar a la societat que “no malgastem tot el que ens hem esforçat en l'estat d'alarma”. “Queda una última espenta i començarem a eixir del túnel”, ha conclòs.

Resposta a Cantó pels pressupostos

Oltra s'ha referit també a l'anunci fet pel síndic de Ciutadans, Toni Cantó, que ha dit que dilluns es reunirà amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb qui preveu tancar l'acord que permeta el suport d'aquesta formació als pressupostos. Després d'assenyalar que es tracta d'“una declaració de part”, la vicepresidenta ha dit que, pel que ella sap, si no ha canviat el reglament de la cambra autonòmica i creu que no és el cas, “el pressupost es tanca quan les Corts el voten”. Per tant, ha dit, “no hi ha un nou format per a tancar el pressupost, és el format de sempre”. “El Parlament vota i si hi ha més vots a favor que en contra, hi ha pressupostos”, ha explicat.

Sobre la reunió anunciada per Cantó, ha dit que no sap el que Cantó té en l'agenda, que “tot el ,ón és lliure de dir el que vulga”, i que no té més informació sobre aquesta qüestió com per a poder-se pronunciar, per la qual cosa no té “res més a afegir”.

També et pot interessar

stats