Oltra insisteix en l'educació sexual per a combatre les violacions en grup

L'Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual, ajornada per la pandèmia, es presentarà per al 25 novembre.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha reiterat la necessitat d'estratègies per a fer front a les agressions sexuals que pateixen les dones. En les últimes setmanes han eixit a la llum tres casos de violacions en grup a menors a la Comunitat Valenciana, els quals han obert el debat sobre les causes i les solucions. Per a Oltra, la línia d'actuació fonamental ha de ser l'educació afectivosexual.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, la responsable d'Igualtat del govern valencià ha assegurat que cal combatre el fet que “la pornografia estiga substituint una educació afectivosexual basada en el respecte i la llibertat”, i ha apuntat que cal treballar per “l'empoderament del desig de les dones” i evitar així “la supeditació al desig de la parella sexual”.

Oltra ha recordat que l'Estratègia Valenciana conta la Violència Sexual, ajornada a causa de la pandèmia, es presentarà de cara al 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, en què l'educació serà una de les estratègies que es posaran en marxa, juntament amb la sensibilització de la ciutadania. Així mateix, ha afirmat que el Ministeri d'Igualtat està treballant en “necessaris canvis legislatius” per a tractar de frenar l'augment de les agressions.

També et pot interessar

stats