Oltra denuncia que la seguretat de Fitur li ha demanat deixar de parlar en valencià

La situació s'ha produït mentre entrava al pavelló 2, en coincidència amb l'arribada del rei Felip VI a Ifema.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en el centre de la imatge, en l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur.
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en el centre de la imatge, en l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur. / GVA

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha denunciat que un treballador de seguretat de Fitur l’ha représ per parlar en valencià amb un membre del seu equip mentre esperaven per a accedir a la inauguració del certamen.

Oltra ha assegurat que un membre de seguretat que controlava els accessos en el recinte d’Ifema els ha dit “deixen de parlar en valencià”. La situació s'ha produït mentre entrava al pavelló 2, en coincidència amb l'arribada del rei Felip VI per a l'obertura de Fitur.

"És una persona, però òbviament això no pot passar, i menys en una fira internacional on es parlen tots els idiomes del món i on ens mostrem al món com un país obert, hospitalari, plural i de diferents identitats", ha explicat la vicepresidenta del Consell.

Seguidament, un treballador de seguretat de la Casa Reial se n’ha adonat de la situació i els ha demanat disculpes i els ha explicat que realitzaran un informe perquè “efectivament, es compromet la imatge no solament de la fira, sinó de la Casa Reial”.

També et pot interessar

stats